Nuorten kohtaamis- ja tukipiste SuperNuoli palkittiin vuoden vaikuttavimpana Arvo-tekona

Diakonissalaitoksen ja Sininauhasäätiön luotsaama nuorten tukipiste ja tilapäismajoitus SuperNuoli valittiin vuoden 2021 Arvo-teoksi. Kunniamaininnan sai PostNordin ja Koripalloliiton We deliver -projekti.

Vuoden vaikuttavin Arvo-teko -tunnustuksella Yhteiskunnallisten yritysten liitto Arvo ry haluaa nostaa esiin yrityksiä ja yhteisöjä, joiden toiminnassa innovatiivisuus ja vaikuttavuus yhdistyvät yhteiskunnan, ihmisten tai ympäristön hyväksi.  

Voittajan valitsee raati, jolla on laajaa yhteiskunnallista sekä yhteiskunnallisen yritystoiminnan ja vaikuttavuuden asiantuntijuutta sekä merkittävää näkemystä aikamme haasteista ja mahdollisuuksista. Tällä kertaa raadissa toimivat Helsingin apulaispormestari  Nasima RazmyarSUL:n puheenjohtaja Sami Itani ja Sharetriben Juho Makkonen. 

Tänä vuonna haluttiin palkita yritys, yhteisö, julkinen toimija tai yksityinen innovaatio, joka on erityisen onnistunut hyvin tuottamaan positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään vuonna 2021.  

Vuoden vaikuttavimmaksi Arvo-teoksi valittu SuperNuoli vakuutti tuomariston seuraavilla seikoilla: Kyseessä on konkreettinen, vuoden 2021 aikana alkanut ja koko vaikutuksensa tuottanut projekti, jossa kaksi perinteistä toimijaa yhdisti voimansa, huomioi pandemian negatiiviset vaikutukset jo muutenkin hankalassa tilanteessa oleville kodittomille nuorille ja innovoi konseptin, jolla heitä voitiin välittömästi auttaa. 

– Olimme tuomaristossa järkyttyneitä, kun kuulimme, kuinka suuri ongelma nuorten kodittomuus on, kertoo Juho Makkonen ja jatkaa: – Tuntui tärkeältä, että apu suunnattiin heille, joiden elämää koronapandemia oli jo ennestään merkittävästi vaikeuttanut.

Tuomaristoon teki vaikutuksen myös se, että projektin lähestymistapa oli analyyttinen, ja kaikkia mahdollisia vaikutuksia mitattiin tarkasti, jolloin tuloksia voidaan käyttää edelleen tulevien projektien hyödyksi. SuperNuolella oli selkeitä, konkreettisia positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään.   

 

Kunniamaininta tavoitteelliselle yhteistyölle lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen mahdollistamiseksi

Kunniamaininta myönnettiin PostNordin ja Koripalloliiton yhteiselle We deliver -rahastolle. 
– Rahaston toteutus on erinomainen esimerkki lajiliiton, yrityksen ja lajiyhteisön tarpeiden yhteensovittamisesta, toteaa tuomariston jäsen Sami Itani. 

We deliver on korostuneen ajankohtainen etenkin korona-aikana, jolloin lukuisat lapset ja nuoret ovat joutuneet jättämään ohjatun liikuntaharrastuksen esimerkiksi vanhempien vaikeutuneen taloudellisen tilanteen vuoksi.  

We deliver vastaa osaltaan laajempaan yhteiskunnalliseen ongelmaan, jossa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet polarisoituvat harrastamisen kustannusten kasvaessa. Rahasto on esimerkki monipuolisesti ja pitkäjänteisesti toimivasta yhteistyöstä PostNordin ja Koripalloliiton välillä. Se toimii mallina muillekin lajiliitoille tai järjestöille strategisesti toteutetusta ja vuosien myötä monipuolistuvasta kumppanuudesta. 

Tunnustukset julkistettiin 26.11. Arvo-päivässä 

Lisätietoja: 
Arvo-liiton toimitusjohtaja Ulla Nord 
ulla.nord@arvoliitto.fi