Uutiset22.02.

Lasten ja nuorten keskus liittyi Arvoliiton verkostoon, koska kokee yhteiskuntavastuun edistämisen tärkeäksi niin järjestötoiminnassa kuin suomalaisella yrityskentälläkin. LNK toivoo pääsevänsä nostamaan lasten, nuorten ja perheiden hyvän elämän edellytyksiä yhä vahvemmin osaksi myös yritysten yhteiskuntavastuutoimintaa

08.02.

Uusin jäsenemme on elokuvatuotannon ja hyvinvointialojen konsultoinnin yhdistävä Pystymetsä Oy. Esittelyssä Pystymetsän yhteiskunnallinen päämärä ja toiminta.

21.01.

Ensimmäinen vaikuttavuuswebínaari pureutuu mitattavien vaikuttavuustavoitteiden asettamiseen. Miten asetetaan mitattavia tavoitteita, ja miksi se kannattaa? Tervetuloa mukaan tähän maksuttomaan ja kaikille avoimeen webinaariin!

20.01.

Videoesittelyissä kerromme Arvoliiton vuoden 2021 jäsenpalveluista. Tulossa on muun muassa vaikuttavuuskoulutuksia, webinaareja, verkostoitumistilaisuuksia, edunvalvontaa ja yksilöllistä sparrausta.

Liiketoimintaa harjoittavaa säätiötä tai yhdistystä voidaan kutsua yhteiskunnalliseksi yritykseksi, mutta jostain syystä yritys-termi tuntuu yhtä yhdistyvän lähinnä osakeyhtiöpohjaisiin toimijoihin. Blogitekstissä avaamme yhdistys- ja säätiöpohjaista yhteiskunnallista yrittämistä.

13.01.

Esittelyssä ARVOn uudet jäsenet Aspa Asiantuntijapalvelut Oy ja Marttaliitto.

17.12.

ARVOn toimitusjohtaja Ulla Nordin blogauksessa katsotaan vuoteen 2021 – ARVO panostaa ensi vuonna erityisesti jäsenpalveluihin ja jäsenten osaamisen kehittämiseen. Myös kuntavaalit tulevat näkymään toiminnassamme.

14.12.

ARVOn hallituksen uusi jäsen Amel Gaily on bisnesenkeleiden järjestön FiBANin toimitusjohtaja. Gaily on innoissaan uudesta tehtävästään ja näkee paljon yhtymäkohtia ARVOn ja FiBANin työssä. ARVOn visiota ja missiota Gaily pitää erittäin ajankohtaisina ja tärkeinä.

03.12.

ARVOn hallituksen puheenjohtajana jatkaa Pentti Lemmetyinen. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin jäsenorganisaatioiden ulkopuolelta FIBANin toimitusjohtaja Amel Gaily.

01.12.

ARVOn vaikuttavuusklinikoilla organisaatio saa asiantuntevaa valmennusta toiminnan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kehittämiseen ja kuvaamiseen vaikuttavuusketjun avulla. Ensi vuoden kalenteri täyttyy nopeasti – kysy tarjousta jo joulukuussa!

30.11.

ARVO ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestetään 3.12. klo 16.00 etäyhteyksin. Kaikki ARVOn jäsenet ovat tervetulleita kokoukseen!

17.11.

Tänä vuonna ARVO-teko palkinto myönnettiin korona-poikkeusoloissa positiivisesti yhteiskuntaan vaikuttaneelle toimijalle, lisäksi painotettiin innovatiivisuutta ja rohkeutta. Valintaraati näki Valtiokonttorin kustannustuki-hankkeessa kaikkien kriteerien toteutuneen erinomaisesti.

14.10.

ARVOn jäsenpäivässä kuullaan tänä vuonna etäyhteyksillä mielenkiintoisia puheenvuoroja muun muassa kokonaisvaltaisesta yritysvastuusta ja vaikuttavuusperusteisista julkisista hankinnoista. Myös uusi toimitusjohtajamme Ulla Nord esittäytyy!

08.10.

Pitkän linjan yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kokenut johtaja Ulla Nord aloittaa ARVOn toimitusjohtajana marraskuussa. Nord tuntee hyvin eettisen liiketoiminnan ja yhteiskunnallisen yrittämisen kentät. Hän lähtee työhönsä innostuneena ja vahvalla viestillä vaikuttavuudesta.

16.09.

Urheilu ei ole immuuni vastuullisuusvaatimuksille, eikä urheilujohtajakaan voi enää keskittyä pelkästään pelien voittamiseen ja harrasteliikunnan järjestämiseen. Mutta miten luovia erilaisten odotusten ristipaineessa ja toimia eettisesti kestävästi? Sports Mini-MBA -koulutusohjelman vetäjänä aloittava Kimmo J. Lipponen pohtii näitä teemoja blogikirjoituksessaan.

02.09.

Ensimmäinen ARVOn pyörittämä Impact Startup Bootcamp kokosi elokuussa kahdeksi päiväksi yhteen 29 vaikuttavuusyritystä. Intensiivisen ja tuottoisan Bootcampin päätteeksi viisi yritystä valittiin jatkamaan syksyn vaikuttavuuskiihdyttämöön.

03.07.

Tänä vuonna Vuoden Vaikuttavin ARVO-teko kisassa etsitään koronakriisin aikana ihmisten elämää poikkeusoloissa helpottaneita tekoja. Kerro meille mikä pieni tai suuri yritys tai yhteisö, kampanja, innovaatio tai toimintatapa olisi palkitsemisen arvoinen!

01.06.

ARVOn pyörittämän Impact Startup -vaikuttavuuskiihdyttämön hakuaikaa päätettiin jatkaa vielä viikolla 8.6. asti, sillä hakulomakkeen kanssa ilmeni viimeisenä hakuviikonloppuna teknisiä haasteita. Nyt kannattaa hakea mukaan!

25.05.

Kimmo Lipposen blogissa katsotaan yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisen tasoja, joiden kaikkien seuraaminen on tärkeää matkalla vaikuttavuuden mestariksi.

28.04.

ARVOn jäsenwebinaarissa ja etävuosikokouksessa puhuttiin yhteiskunnallisten yritysten kasvusta ja pärjäämisestä koronakriisissä. Jäsenyritykset ovat löytäneet poikkeusoloista myös positiivista kehitystä, mutta suuri osa yhteiskunnallisista yrityksistä putoaa edelleen valtion korona-yritystukien ulkopuolelle.

24.04.

Haku ensimmäiseen Impact Startup -vaikuttavuuskiihdyttämöön aukesi 17.4. ja jatkuu 31.5. asti. Syksyn kiihdyttämössä teemana on vaikeasti työllistyvien tukeminen. Mukaan voivat hakea teeman parissa työskentelevät startup-yritykset sekä yritysten ja esimerkiksi säätiöiden ja yhdistysten sisäiset tiimit.

20.04.

Mitkä asiat yhdistävät erilaisia yhteiskunnallisia yrityksiä? Millaisia eroja niillä on? Tutkija Saila Tykkyläinen avaa blogitekstissään tapoja hahmottaa yhteiskunnallisten yritysten kirjavaa joukkoa ja esittelee yhteiskunnallisen yritystoiminnan 3D-mallin.

14.04.

ARVO, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Hyvinvointiala HALI ry, Toimihenkilöliitto ERTO ja Kuntaliitto vaativat tukipakettia sosiaali- ja terveysalan järjestöille, jotta niiden kymmenet tuhannet työpaikat sekä haavoittuvan asiakaskunnan palveluntuotanto voidaan pelastaa.

26.03.

ARVO vaatii, että myös yhteiskunnallista liiketoimintaa harjoittavien säätiöiden ja yhdistysten on päästävä valtion tukien piiriin. Lisäksi yhteiskunnallisia yrityksiä voidaan tukea mm. jatkamalla julkisia hankintoja ja tunnistamalla mahdollisuudet tuottaa erityisryhmien palveluita etänä.

09.03.

Vuosittainen ARVOn jäsenverkoston kokoontuminen tarjoaa jälleen erittäin ajankohtaisen ohjelmapaketin. Ilmoittaudu mukaan nyt!

28.02.

ARVOn uusin jäsen Arctic Smart Village Oy:n tavoitteena on lisätä kohtuuhintaista rakentamista ja vähentää asumisen ympäristö- ja ilmastovaikutuksia, sekä parantaa asukkaiden ja alueiden elinvoimaisuutta.

22.01.

ARVO aloittaa vuonna 2020 Impact Startup -nimisen vaikuttavuuskiihdyttämön järjestämisen. Kiihdyttämöohjelmassa yhteiskunnallisia ongelmia ratkovat yritykset saavat intensiivistä valmennusta liiketoimintansa ja vaikuttavuutensa kehittämiseksi. Ohjelmassa sparrataan myös sijoittajia ja julkisia hankkijoita yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta.

18.12.

Joulukuussa ARVOn jäseneksi liittynyt Kreatos Films osuuskunta tuottaa yhteiskunnallisia videoita, joiden kautta halutaan muuttaa markkinoinnin kenttää ja ihmisten käsityksiä normaalista.

27.11.

Vuoden 2019 Vaikuttavin ARVO-teko kisan voitti ruoka-apua innovatiivisesti toteuttava Venner Oy, kunniamaininta meni Diakin yhdenvertaisuutta edistäneelle #Työnimi -kampanjalle.

Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO ry perustettiin syksyllä 2014, ja 26.11.2019 juhlittiin tämän uhmaikäisen viisivuotista taivalta Helsingin Korjaamolla. Synttäreillä oli läsnä jäsenten lisäksi ARVOn ystäviä ja tukijoita vuosien varrelta – tunnelma oli lämmin ja ARVOmaisen rento.

21.11.

Tajikistanilainen valtuuskunta tutustui suomalaiseen yhteiskunnalliseen yrittämiseen ja kävi myös ARVOn luona kuulemassa alan laajemmista kehityslinjoista.

11.11.

Hankkeen syksyllä 2017 alkanut kakkosvaihe on keskittynyt toimijoiden osaamisen kehittämiseen ja siinä on seurattu tiiviisti kolmen hankkeen vaikuttavuutta. Koko hankkeen aikana seuratun 16 casen pohjalta on luotu työkaluja ja neuvoja toiminnan yhteiskunnallisen vaikuttavuuden johtamiseen ja mittaamiseen.

22.10.

Arvojoukko kasvoi taas uudella jäsenellä, kun työkulttuurien kehittämiseen erikoistunut Lykeion Oy liittyi joukkoon lokakuussa.

17.10.

Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO täyttää vuonna 2019 viisi vuotta. Mitä ARVO on saanut viidessä vuodessa aikaan, miksi se oikeastaan perustettiin ja mitä seuraavaksi? Näitä kysymyksiä pureskellaan ARVOn blogissa puheenjohtajamme Pentti Lemmetyisen kanssa.

06.09.

ARVO järjesti 26.8 Yhteiskunnalliset yritykset työllistämisen edistäjinä -seminaarin yhdessä Vates-säätiön ja Ilona-hankkeen kanssa. Tämä kooste tiivistää kiintoisan seminaaripäivän annin.

28.08.

Suomalaisten yhteiskunnallisten yritysten yhteistyöverkostot toimivat hyvin ja muodostavat toimialat ylittäviä kumppanuuksia perinteisten yritysten kanssa. Yhteiskehittämistä tarvitaan, sillä sosiaaliset ja yhteiskunnalliset yritykset ovat Suomessa monia eurooppalaisia maita tuntemattomampia yhteiskunnallisen talouden edistämistoimien puuttuessa. VTT:n vieraileva kirjoitus.

14.08.

Osatyökykyisten työllisyyden tukeminen on erittäin ajankohtainen ja tärkeä aihe. Monissa maissa on keskitytty työelämään integroivien yhteiskunnallisten yritysten ja sosiaalisten yritysten toimintamallien ja -edellytysten kehittämiseen. Suomessa tätä tehdään parhaillaan Ilona-hankkeessa, jossa etsitään innovatiivisia työllistymisen reittejä niille henkilöille, joiden työllistyminen on erityisen haasteellista.

03.07.

ARVO etsii jo viidettä kertaa uoden vaikuttavinta ARVO-tekoa. Palkittava voi olla pieni tai suuri yritys tai yhteisö, kampanja, innovaatio tai toimintatapa, joka on onnistunut yhdistämään yhteiskunnallisen vaikuttavuuden sekä vastuullisen ja tuloksellisen liiketoiminnan. Ilmoita mukaan oma suosikkisi!

ARVO etsii jälleen Suomen Vaikuttavinta ARVO-tekoa. Nyt jo viidettä kertaa järjestettävällä kilpailulla halutaan löytää yrityksiä ja yhteisöjä, joiden toiminnassa yhdistyvät laajat yhteiskunnalliset vaikutukset ja innovatiivinen toimintatapa yhteiskunnan, ihmisten tai ympäristön hyväksi. Ehdotuksia voi jättää ARVOn nettisivujen lomakkeen kautta 20.9. asti.

25.06.

Pride-viikolla puhutaan yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta. Yritykset ja organisaatiot voivat tällä saralla tehdä paljon: työnantajina, palveluntarjoajina, viestijöinä ja markkinoijina niillä on laaja-alaiset mahdollisuudet vaikuttaa syrjimättömyyden toteutumiseen ja diversiteetin lisääntymiseen. Yhteiskunnallisissa yrityksissä on mainiot valmiudet toimia suunnannäyttäjinä tällä alalla, sillä ihmisten tasavertainen kohtaaminen ja henkilöstön, asiakkaiden ja sidosryhmien kunnioitus ovat jo niiden työn ytimessä.

05.06.

ARVOn ja yhteiskunnallisten yritysten näkökulmasta tuoreessa hallitusohjelmassa on paljon hyvää. Vaikuttavuuteen ja laatuun panostaminen, julkisen ja yksityisen yhteistyön tiivistäminen ja vastuullisuuden korostaminen ilahduttivat. Toivomme, että jatkossa kiinnitettäisiin entistä enemmän huomiota elinkeinorakenteemme monipuolisuuteen ja moniarvoisen palveluntuotannon turvaamiseen.

24.05.

Yhteiskunnallisten yritysten toimintatapa eroaa muista usein siinä, että arvot, eettisyys ja yhteiskunnallisen hyvän tekeminen ovat toiminnan ydin ja tärkein suunnannäyttäjä. Tästä kaikkia ARVOn jäseniä yhdistävästä pohjasta haluamme jäsentemme kanssa kertoa ARVO-päivässä 23.5 julkaistulla jäsenten yhteisellä ARVO-lupauksella.

18.04.

ARVO-päivä kokoaa 23.5 ARVOn jäsenet yhteen keskustelemaan ajankohtaisista aiheista yhteiskunnalliseen yrittämiseen liittyen. Vieraspuhujina Cordant Groupin Phillip Ullmann, Laatukeskuksen Tani Järvinen ja Johtaja on media! Oy:n Jukka Saksi. Ilmoittautuminen käynnissä!

09.04.

Huhtikuun alussa vaikuttava verkostomme sai joukkueeseensa kaksi kovaa vahvistusta, kun Suomen suurimpiin kuuluvat lajiliitot Suomen Palloliitto ja Suomen Salibandyliitto liittyivät ARVOn jäseniksi. Yhteensä nämä kaksi liikuttavat lähes miljoonaa suomalaista viikossa, eikä niiden yhteiskunnallista merkitystä voi

01.02.

Viime päivinä on puhuttu paljon vanhustenhoidon laadusta ja ennen kaikkea sen puutteesta. Kyseessä ei silti pitäisi olla yksityinen vs. julkinen -asettelu, molemmissa voidaan toimia hyvin tai huonosti. Kaikkia yksityisiä toimijoita on turha syyllistää: toiminnan tavoitteita, voitonjakoperiaatteita, arvojen käytännön toteuttamisen ja asiakkaiden tarpeiden huomioimisen tapoja on yhtä monta kuin on yrityksiäkin.

29.10.

Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelma voitti Vuoden 2018 Vaikuttavin ARVO-teko -palkinnon.

03.10.

Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO ja Suomen Laatuyhdistys ry eli Laatukeskus ryhtyvät yhdessä kehittämään yhteiskunnallisille yrityksille ja muille vaikuttavuustoimijoille räätälöityä vaikuttavuuden johtamis- ja laatujärjestelmää.

25.09.

Suomalaisen Työn Liitto ja Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO palkitsivat yhdessä ensimmäistä kertaa kunnan, joka on huomioinut hankinnoissaan erityisesti niiden yhteiskunnallisia vaikutuksia.

21.09.

Sitran kehittämästä Soteuttamo-konseptista on jalostettu Soteuttamo 2.0 -kiertue

03.07.

ARVO etsii jälleen Suomen Vaikuttavinta ARVO-tekoa. Nyt jo neljättä kertaa järjestettävällä kilpailulla halutaan löytää yrityksiä ja yhteisöjä, joiden toiminnassa yhdistyvät laajat yhteiskunnalliset vaikutukset ja innovatiivinen toimintatapa yhteiskunnan, ihmisten tai ympäristön hyväksi. Kilpailu on avoin kaikille,

31.05.

Arvovallankumous-päivä veti Helsingin yliopiston Tiedekulman pullolleen väkeä. Tilaisuudessa julkaistiin Eetti & Inno -tutkimushankkeen tulokset ja Arvovallankumous-kirja. Pitkään jatkunut odotus päättyi vihdoin, kun tänään iltapäivällä päivänvalon näkivät sekä Eetti & Inno -tutkimushankkeen tulokset että Arvovallankumous-kirja. Iltapäivän

Talvella 2016 alkanut EETTI & INNO -tutkimushanke on tullut vaiheeseen, jossa tutkijat voivat julkaista ensimmäisiä johtopäätöksiä tutkimuksen löydöksistä – ja ne ovat yhteiskunnallisille yrityksille varsin mieluisia.

14.05.

Arvovallankumous-kirja julkaistan 31. toukokuuta. Hanki kirja omaksesi jo nyt – saat sen puoleen hintaan!

11.05.

Aloitamme arvovallankumouksen torstaina 31.5., kun Eetti & Inno -hankkeen vastuullinen vetäjä Solikki Viljanen esittelee tutkimuksen tulokset ensimmäistä kertaa. Ilmoittaudu mukaan!

09.05.

ARVO järjestää jäsenilleen kevään aikana kaksi aamiaistilaisuutta. Ensimmäisten aamukahvien teemana oli Hyvän Mitta -hanke.

14.03.

Viime vuoden parhaaksi yhteiskunnallista yritystoimintaa käsitelleeksi opinnäytetyöksi on valittu Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun KTM Outi Lehtosen pro gradu ”Merkityksellinen innovaatiotoiminta: yhteiskunnallisten yritysten johtajien jäsennyksiä innovaatiotoiminnan merkityksestä”.

01.02.

VTM Katja Anoschkin on valittu Hyvän Mitta -hankkeen vetäjäksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.2. 2018. Katja siirtyy hanketta koordinoivan ARVOn palvelukseen Espoon järjestöjen yhteisö EJY:stä, jossa hän toimi kehittämispäällikönä.

11.01.

ARVOn rivit ovat jälleen täydentyneet uusilla jäsenillä. Mitä uusilla jäsenillämme on ensi vuoden agendalla? Entä miksi he halusivat liittyä ARVOn jäseneksi? Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski, Kalliola oy:n projektipäällikkö Hanna Hauta-aho ja SOS-Lapsikylän sidosryhmäjohtaja Tuomo Valve vastaavat.

28.11.

Oletko tehnyt yhteiskunnallista yritystoimintaa käsittelevän opinnäytetyön? Tai tiedätkö sellaisen tekijän? Ilmianna itsesi tai tuttusi 31.12.2017 mennessä! Palkitsemme parhaan työn 1000 eurolla.

10.11.

Tervetuloa mukaan Epiqus, Impactor Consulting Osk ja Tradeka!

24.10.

Hyvän mitan toisessa vaiheessa luodaan malleja vaikuttavuusperusteisten sopimusten mahdollistamiseksi, vaikuttavuustiedon keräämiseen ja kouluttamiseen.

12.10.

ARVO järjestää yhdessä SOSTEn ja Sitran kanssa Soteuttamon kick off -tilaisuuden. Sitran ja kuntatoimijoiden organisoima Soteuttamo tarjoaa sparrausta sosiaali- ja terveysalan uudistamiseen ja verkostojen kehittämiseen.

11.10.

HUS-virtuaalisairaalan lihavuuden hoidon sähköiset palvelut eli Painonhallinta.fi voitti Vuoden 2017 Vaikuttavin ARVO-teko -palkinnon. Kunniamaininnat saivat tänä vuonna Autismisäätiön työllisyyttä edistävät palvelut sekä Nicehearts ry.

28.09.

Aloimme etsiä Vuoden Vaikuttavinta ARVO-tekoa 3. heinäkuuta. Palkitsemme nyt kolmatta kertaa toimijan, joka tekee yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä ja lisää suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia.

19.09.

Keskustelu sote-uudistuksesta on käynyt vilkkaana jo pitkään. Miten sosiaali-ja terveyspalvelut järjestetään tulevaisuudessa vastuullisesti ja vaikuttavasti? Puhumme aiheesta Oulussa SOSTEtalk!-tapahtuman yhteydessä järjestettävässä seminaarissamme 3. lokakuuta.

11.09.

ARVO on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Kuntamarkkinoilla. Tapahtuma järjesteään 13.–14.9. Markkinaosastollamme on tavattavissa vaikuttava joukko yhteiskunnallisten yritysten edustajia.

10.07.

”Valinnanvapaus ei ole sote-ratkaisun tärkein kysymys vaan kokonaiskustannusten nousun pysäyttäminen. Siksi palveluiden vaikuttavuuden tarkastelu täytyy ottaa tulevan sote-mallin keskiöön”, sanoo ARVOn toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen.

03.07.

Kolmatta kertaa järjestettävä kilpailu haluaa jälleen löytää Suomen parhaat yritykset, yhteisöt, toimintatavat ja innovaatiot, jotka tekevät yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä ja saavat aikaan pysyvää positiivista muutosta.

30.06.

Yhteiskunnallisten vaikutusten todentaminen pitää saada avainasemaan tulevassa sote-mallissa. Tätä esitämme ”Halpa hinta vai hyvä elämä – vaikuttavuus ratkaisee” -keskustelussamme SuomiAreenalla maanantaina 10. heinäkuuta.

29.06.

ARVO-yhteisöön on tänä vuonna tullut mukaan kahdeksan uutta jäsentä, viimeksi kesäkuussa Harjulan Setlementti ja Kuurojen Palvelusäätiö.

21.06.

Tutkimushankkeen alustavat tulokset tuovat esiin, että yhteiskunnallisen yrityksen vastuullinen tapa toimia on kytköksissä innovatiivisuuteen, ja yhteiskunnallisissa yrityksissä syntyy arjen innovaatioita sekä palveluinnovaatioita.

24.05.

ARVO ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö järjestävät maanantaina 29. toukokuuta Tampereella seminaarin, jonka teemana on vastuullisuus palvelujen tuotannossa.

18.05.

Hyvän mitta -hankkeen ensimmäinen vaihe on ohi. Tutustu kattavaan taustamateriaaliin ja ota käyttöön vinkit vaikuttavuuden arviointiin.

17.05.

Hyvän mitta -hanke osoitti, että vaikuttavuuden todentaminen edellyttää tavoitteellista johtamista ja uudelle tasolle vietyä tiedonkeruuta.

16.05.

Hyvän Mitta -hankkeen tulokset julkaistaan keskiviikkona 17.5. Vaikuttavuuden jäljillä -kutsuseminaarissa.

13.03.

ARVO haluaa, että kunnat ja kaupungit painottavat kilpailutuksissa enemmän laatukriteereitä, eivät pelkkää halpaa hintaa.

20.12.

ARVOn hallitus saa kolme uutta kasvoa. Puheenjohtajana jatkaa Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen.

03.10.

ARVO-liiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen on kutsuttu tekemään arvio suomalaisen huippu-urheilun tilasta. Tehtävän toimeksiantajana on valtion liikuntaneuvosto. ARVOn vt. toimitusjohtajana Lipposen poissa ollessa joulukuun puoliväliin saakka toimii Soilikki Viljanen.

27.09.

Kunniamaininnan sai Y-säätiön M2-Kodit vuokrien alentamisesta.

26.09.

ARVO-liitto ryhtyy koordinoimaan hanketta, joka selvittää, millaisia positiivisia vaikutuksia järjestöt, yhteiskunnalliset yritykset ja muut toimijat saavat aikaan yhteiskunnassa. Hankkeen rahoittajina ja kumppaneina ovat Me-säätiö, Sitra, Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hyvän mitta -hankkeessa luodaan työkaluja ja mittareita, joilla organisaatiot voivat arvioida yhteiskunnallista vaikuttavuuttaan. Kerromme hankkeesta lisää kaikissa kanavissamme klo 12 alkaen.

18.08.

Uusia jäseniä ovat Uudenmaan vammaispalvelusäätiö, Lakiston Palvelut Oy, Novetos Oy ja Urheiluopistojen yhdistys.

03.07.

Toista kertaa järjestettävässä kilpailussa halutaan löytää Suomen parhaat yritykset, yhteisöt, innovaatiot ja toimintatavat, jotka ratkovat yhteiskunnan ongelmia vastuullisen ja vaikuttavan liiketoiminnan keinoin.

24.05.

FINSERN, Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkki ja ARVO etsivät jälleen vuoden parasta yhteiskunnallista yritystoimintaa käsittelevää opinnäytetyötä. Parhaana palkittavalle työlle on luvassa 1 000 euroa.

26.04.

Kuinka Finlaysonista on tullut lyhyessä ajassa yksi Suomen vastuullisimmaksi mielletyistä yrityksistä? Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila kävi kertomassa yrityksen tarinan Arvo-liiton jäsenyrityksille tarkoitetussa Arvo-päivässä.

26.01.

Miten eettisyys ja innovatiivisuus linkittyvät toisiinsa ja millaista innovatiivisuutta yhteiskunnalliset yritykset tarvitsevat? Tätä selvitetään tutkimushankkeessa, joka on juuri alkanut ARVO-liitossa. Tutkimuksen tavoitteena on myös kirkastaa yhteiskunnallisten yritysten vahvuuksia ja tuoda konkretiaa yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen liittyviin keskeisiin käsitteisiin sekä siihen, miten yhteiskunnalliset yritykset käytännössä siirtävät eettiset periaatteensa jokapäiväiseen tekemiseensä.

23.10.

Yhteiskunnallisen päämäärän mukaan toimivat yritykset työllistävät ainakin 126 000 suomalaista.

Vaikuttavuusinvestoinnit tuovat potentiaalia yritysten kasvuun, mutta rahoituksen saaminen vaatii yrityksiltä parempaa yhteiskunnallisen vaikuttavuuden mittaamista ja viestintää.

04.09.

Arvo-liitto palkitsi 1-vuotisjuhlaseminaarissaan parhaat ARVO-teot 2015. Pääpalkinnon sai jyväskyläläinen TeamPlanet, ja kunniamaininnat menivät haminalaiselle HelppoAsulle ja Laajasalon nuorten kesätyöprojektille.

Arvo-liiton 1-vuotisseminaarissa 2. syyskuuta perehdyttiin yhteiskunnallisen yrittämisen haasteisiin. Puhujat kaipasivat yhteiskunnallisen yritystoiminnan selkeää määrittelyä ja tehokkaita vaikuttavuuden mittareita. Kirkas missio ja jämäkkä johtaminen varmistavat pitkäjännitteisen rahoituksen ja laajan vaikuttavuuden.

02.09.

Suomessa on jopa 22 000 yritystä, jotka pitävät itseään yhteiskunnallisina eli käyttävät pääosan voitostaan yhteiskunnallisen missionsa edistämiseen. Joukko on reippaasti suurempi kuin aiemmin on arvioitu, ja yrityksiä on käytännössä kaikilla toimialoilla.

18.08.

Arvo-liitto sai kesän aikana kolme uutta jäsentä. Toivotamme tervetulleiksi joukkoomme Aspa-säätiön, Setlementti Ukonhattu ry:n ja Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön.

03.07.

Yhteiskunnallisten yritysten etujärjestö ARVO julkaisee tänään, Arvon päivänä, kilpailun, jossa etsitään Suomen parhaita yhteiskunnallisten ongelmien ratkojia. Kyseessä voi olla yritys, yhteisö, innovaatio tai toimintatapa, joka on onnistunut yhdistämään …

01.07.

Centria-ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelmasta valmistuneen Tarja Palosaaren opinnäytetyö on voittanut FinSERN ry:n, Suomalaisen Työn Liiton ja Arvo-liiton vuosittain järjestämän …

04.05.

Arvo on saanut jälleen kaksi uutta jäsentä. Hallitus on hyväksynyt Arvon uusimmiksi jäseniksi Eerikkilän urheiluopiston ja Valo ry:n, eli Valtakunnallisen liikunnan ja urheilun katto-organisaation.

05.03.

Yhteiskunnalliset yritykset yhdistävät uudella tavalla liiketoiminnan ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Ne tekevät bisnestä, jonka tavoitteena on rakentaa hyvää elämää kaikille.

20.02.

Tuoreimpia vahvistuksia liiton joukoissa ovat Hoiva Sofia Oy, Honkalampi-säätiö ja Jyränkölän Setlementti ry.

08.12.

Arvo, Suomalaisen Työn Liitto ja Reilu Palvelu ry järjestivät yhteisen seminaarin yhteiskunnallisesta yrittämisestä.

Yhä useampi työnhakija arvottaa työtä uudella tavalla ja painottaa sitä mitä työllä saadaan aikaan.

14.10.

Sote-uudistuksessa on turvattava yhteiskunnallisten yritysten asema erityisosaamisen ja innovatiivisuuden lähteinä.

02.09.

Arvo tähtää sosiaalisesti ja ekologisesti kestävien yhteiskunnan rakenteiden vahvistamiseen.