Taas etsitään Vuoden Vaikuttavinta ARVO-tekoa

Kolmatta kertaa järjestettävä kilpailu haluaa jälleen löytää Suomen parhaat yritykset, yhteisöt, toimintatavat ja innovaatiot, jotka tekevät yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä ja saavat aikaan pysyvää positiivista muutosta.

ARVO etsii jälleen Suomen Vaikuttavinta ARVO-tekoa. Nyt kolmatta kertaa järjestettävällä kilpailulla halutaan löytää yrityksiä ja yhteisöjä, joiden toiminnassa yhdistyvät laajat yhteiskunnalliset vaikutukset ja innovatiivinen toimintatapa yhteiskunnan, ihmisten tai ympäristön hyväksi.

Kilpailu on tarkoitettu sekä pienille että suurille toimijoille. Palkittavalla teolla täytyy kuitenkin olla kasvumahdollisuuksia, ja teon yhteiskunnallinen vaikuttavuus pitää pystyä todentamaan uskottavasti.

”Yhteiskunnallisilla yrityksillä, järjestöillä ja monilla muilla vahvan mission pohjalta toimivilla on tärkeä rooli yhteiskunnan ongelmien ratkaisemisessa. ARVO-teko-kilpailulla haluamme tuoda esille parhaita esimerkkejä siitä, miten ne innovatiivisilla ratkaisuillaan tuottavat positiivisia vaikutuksia; säästävät yhteisiä varoja ja lisäävät ihmisten hyvinvointia. Arvopohjainen liiketoiminta ansaitsee arvostusta ja näkyvyyttä”, ARVOn toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen sanoo.

”Työn yhteiskunnallisen vaikuttavuuden osoittaminen on äärimmäisen tärkeää, ja me ARVOssa olemme aktiivisesti mukana luomassa Suomeen malleja ja työkaluja, joilla yhteisöt voivat todentaa vaikuttavuuttaan. Hyvän mitta -hankkeen ensimmäinen vaihe kokosi yhteen erilaisia malleja ja osoitti, että vaikutusten osoittaminen on mahdollista, vaikkakaan ei helppoa”, Lipponen sanoo.

Ehdotuksia voittajaksi voi jättää 1.9. saakka
Vuoden Vaikuttavin ARVO-teko-kilpailu alkaa joka vuosi Arvon päivänä 3. heinäkuuta. Kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Kuka tahansa voi jättää ehdotuksia palkinnon saajaksi. Ehdotusten takaraja on 1. syyskuuta. Yritykset ja yhteisöt voivat ehdottaa kilpailuun myös itseään.

Viime vuonna Vuoden Vaikuttavimmalla ARVO-teolla palkittiin SOS-Lapsikylän kehittämä Varkauden malli, jossa uudenlaisella toimintamallilla lisätään kaupungin perhepalveluiden vaikuttavuutta ja vähennetään kustannuksia. Varkauden mallissa on laskettu, että malli pystyy vähentämään kuntien kustannuksia lastensuojelussa jopa 20 prosenttia 5 vuoden aikana.

Kunniamaininnan viimevuotisessa kilpailussa sai Y-säätiön M2-Kodit päätöksestään alentaa kaikkien asuntojensa vuokria.

Ensimmäinen Vaikuttavin ARVO-teko -kilpailu järjestettiin viime vuonna, ja sen voitti jyväskyläläinen TeamPlanet.

Vuoden Vaikuttavin ARVO-teko-kilpaolun voittaja julkistetaan syys-lokakuun aikana.

Lue lisää kisasta, ja ehdota omaa suosikkiasi täällä.