Työkanava tarjoaa vastuullisia ja tuettuja työnvälitys- ja henkilöstöratkaisuja

Valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö Työkanava Oy on uudenlainen henkilöstöpalveluyritys.

Työkanava liittyi ARVOn kannatusjäseneksi alkuvuodesta 2023, tervetuloa joukkoon!

Mitä Työkanava tekee?

Tärkein tehtävämme on auttaa osatyökykyisiä työnhakijoita työllistymään hakijan osaamista ja kykyjä vastaaviin työtehtäviin. Palkkaamme osatyökykyiset suoraan työsuhteeseen Työkanavaan ja välitämme heidän työpanostaan yrityksille. Tuemme osatyökykyisten mahdollisuuksia siirtyä avoimille työmarkkinoille vahvistamalla heidän osaamistaan ja työmarkkinavalmiuksia. Tavoittelemme aina pysyvää työllistymistä.

Tunnistamme työn tarpeet ja pystymme tarjoamaan sopivat työntekijät erilaisiin tehtäviin joustavasti ja luotettavasti. Haastamme totuttuja tapoja ajatella työstä ja autamme asiakkaitamme tunnistamaan työtehtäviä, joihin Työkanavan työntekijät voivat työllistyä.  Tarvittaessa autamme muotoilemaan työtä uudelleen. Kaikki kauttamme asiakasyrityksiin työllistyvät työntekijät solmivat työsopimuksen Työkanavan kanssa.

Työntekijöidemme ja asiakasyritysten tukena työarjessa ovat Työkanavan omat asiantuntijat. Tarjoamme jatkuvan tuen työntekijöillemme ja työyhteisöille. Verkostojemme kautta työntekijämme saavat tarvittaessa yksilöllistä tukea.

Vuonna 2022 perustettu Työkanava Oy on valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö. Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa Työkanavan omistajaohjauksesta ja Työkanava saa rahoitusta Suomen kestävän kasvun ohjelmasta ja valtion talousarvioista.

Mikä on päämääränne ja mitkä arvot ohjaavat toimintaanne?

Työkanavan tavoite on tarjota työkyky- ja osaamispotentiaali yritysten ulottuville. ​Työkanava keskittyy työvoiman tarpeen ja tarjonnan kohtaantoon sekä auttaa työnantaja-asiakkaita parantamaan tuottavuutta kohdentamalla työtehtävät sopiville tekijöille.​ Työkanava luo rohkeasti ja pitkäjänteisesti omaa ainutlaatuista kategoriaansa markkinaan.

Tarkoituksemme on rakennamme Suomea jossa työ lisää hyvinvointia – iloitsemme jokaisesta luomastamme työllistymisestä.​

Arvolupauksemme on työ löytää tekijänsä – tunnistamme työn tarpeet ja tuomme siihen sopivat tekijät. Mahdollistamme kasvun ja tuottavuuden luotettavasti.​

Visiomme on olla rikkaamman työelämän uudisraivaaja. 

Toimintaamme ohjaa arvomme rohkeasti, arvostaen ja yhdessä.

Miksi päätitte liittyä ARVOon ja mitä toivotte jäsenyydeltä?  

Työkanava haluaa olla aktiivisesti mukana sellaisissa verkostoissa ja keskusteluissa, joissa tavoitellaan yhteiskunnan resilienssin vahvistumista ja erityisesti osatyökykyisten työllisyyden parantamista. ARVO kokoaa yhteen mielenkiintoisen joukon eri alojen toimijoita, joilla on kuitenkin yhteinen, yhteiskunnallinen näkökulma toiminnassaan. Uskomme, että verkostoissa syntyy uusia ideoita ja vertaistukea.

Lue lisää Työkanavan sivuilta >>