Suomen Diakoniaopisto tarjoaa monialaista koulutusta ihmisarvo ja rohkeus edellä

Suomen Diakoniaopisto on monialainen ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa myös tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta, työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta monimuotoisessa oppimisyhteisössä.

Vanhempi ja nuorempi mies keskustelevat kahvikupin ääressä, toisella on kädessään kansio, jonka kannessa on Suomen Diakoniaopiston logo.

Suomen Diakoniaopiston toiminnasta kertoo rehtori, toimitusjohtaja Juha-Petri Niiranen. 

1 Mitä Suomen Diakoniaopisto tekee?

Suomen Diakoniaopisto – SDO Oy on monialainen ammatillinen oppilaitos, joka toimii Helsingissä, Lahdessa ja Oulussa. SDO tarjoaa ammatillista perus- ja lisäkoulutusta sosiaali- ja terveysalalla, kasvatus- ja ohjausalalla, kauneudenhoitoalalla, ravintola- ja catering-alalla sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla.

Ammatillisen koulutuksen ohella SDO tarjoaa myös tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta, työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Laaja hanketoiminta täydentää palvelutarjontaa.

SDO:n asiakkaita ovat työelämän organisaatiot ja yritykset sekä opiskelijat. Oppimisyhteisö on monimuotoinen: opiskelijoista noin 40 % on alle 20-vuotiaita, maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden osuus on lähes 50 % ja erityistä tukea saavien opiskelijoiden osuus perustutkinto-opiskelijoista on noin 15 %. Vuosittain koulutuspalveluihin osallistuu lähes 4000 henkilöä.

2 Mikä on päämääränne ja mitkä arvot ohjaavat toimintaanne?

Olemme arvoyhteisö, joka kantaa yhteiskunnallista vastuuta kouluttamalla laadukkaasti rohkeita osaajia. Tuemme ihmisarvon toteutumista ja oppimisyhteisömme hyvinvointia yhdessä kumppaneidemme kanssa.​

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat ihmisarvo, kohtaaminen ja rohkeus.

3 Miksi päätitte liittyä ARVOon ja mitä toivotte jäsenyydeltä?

Uskomme, että jäsenyys ja sen mukanaan tuomat verkostot auttavat meitä uudistumaan arvolähtöisessä työssä sekä edistävät kokemusten ja osaamisten jakamista yhteiseksi ja asiakkaidemme parhaaksi.

Lue lisää Suomen Diakoniaopistosta >>