Kahvila Lähde on Lapinlahden Lähteen sydän

Pro Lapinlahden Tuki Oy tarjoaa oppimisympäristön työelämävalmiuksien vahvistamiselle. Se vastaa kahvila- ja saunatoiminnasta tunnelmallisessa Lapinlahden vanhassa sairaalamiljöössä, on mukana tapahtumissa ja tarjoaa myös catering-palveluita.

Jäsenesittelyvuorossa on Pro Lapinlahden Tuki Oy, joka osallistaa ja tukee mielenterveyttä entisessä Lapinlahden sairaalassa ylläpitämällä kahvilaa ja vastaamalla myös sen saunatoiminnasta. 

Toimintakoordinaattori Katja Liuksiala, mitä Pro Lapinlahden Tuki Oy tekee?

Pro Lapinlahden Tuki Oy on Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n omistama yhteiskunnallinen yritys. Sen tarkoituksena on tukea mielenterveyttä, osallisuutta ja osatyökykyisten työllistymistä tarjoamalla turvallinen oppimisympäristö toimintakyvyn ja työelämävalmiuksien vahvistamiselle. Yhtiön toimialana on tämän tarkoituksen toteutumista edistävä liiketoiminta, joka käsittää kahvila-, sauna- sekä virkistys- ja hyvinvointitoiminnan. 

Kaikille avoin Mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin keskus Lapinlahden Lähde sijaitsee 180 vuotta vanhassa sairaalamiljöössä, historiallisen puiston keskellä meren rannassa. Kahvila Lähde, joka sijaitsee Lapinlahden päärakennuksessa, on avoinna joka päivä. Se tarjoaa herkullisia kotitekoisia leivoinnaisia, lounaskeittoja ja catering-palveluita. Kahvilatoiminta mahdollistaa moninaisia osallisuuden ja työllistymisen polkuja ja tukee positiivista mielenterveyttä. Sanotaankin, että Kahvila Lähde on Lapinlahden Lähteen sydän!  

Kahvila on myös mukana järjestämässä Lapinlahden tapahtumia. Kahvilan yhteydessä sijaitsee lisäksi pieni mielenterveyden hoidon historiasta kertova museo. Kahvilan koordinoima sauna on tällä hetkellä Helsingin vanhin yleinen sauna.                            

Mitkä ovat toimintanne arvot ja yhteiskunnallinen päämäärä? 

Yhteiskunnallinen päämäärämme on tukea mielenterveyttä tarjoamalla toiminnan ja osallisuuden mahdollisuuksia erilaisista taustoista tuleville ihmisille. Ytimessä on myös yksinäisyyden vähentäminen Lapinlahti-yhteisön ja vapaaehtoistoiminnan puitteissa. Ihmisten tutustuessa toisiinsa he kokevat vertaisuutta jakaessaan tarinoitaan.  

Arvojamme ovat merkityksellinen toiminta, osallisuus ja mielenterveyden tukeminen.  

Miksi liityitte Arvoliittoon ja mitä toivotte jäsenyydeltä? 

Liityimme Arvoliittoon verkostoituaksemme muiden yhteiskunnallisten yrittäjien kanssa ja saadaksemme tietoa ja tukea toimintamme vaikuttavuuden mittaamiseen. Lisäksi on tärkeää nostaa esiin yhteiskunnallista toimijuutta, saada vinkkejä ja tietoa muiden yhteiskunnallisten yritysten toiminnasta ja kuinka sitä sanoitetaan ja kuvataan. 

Arvoliiton jäsenenä yrityksemme voi osoittaa toimivansa yhteiskunnallisesti vastuullisella tavalla ja omalta osaltaan myös antaa näkyvyyttä Arvoliiton tärkeälle työlle.

Lapinlahden Lähteen henkilökuntaa
Kuva: Lapinlahden Lähde

 

Lämpimästi tervetuloa Arvoliittoon, Pro Lapinlahden Tuki!  

Lue lisää:
https://www.facebook.com/kahvilalahde 

www.lapinlahdenlahde.fi