Tervetuloa alkuun!

Pian avaamme Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen verkkosivut. Sitä ennen kerromme tässä hieman, mistä oikein on kyse. 
Jos sinulle herää kysymyksiä, tutustu tekstin lopussa oleviin linkkeihin tai ota yhteyttä: info.osaamiskeskus@arvoliitto.fi, puh. 050 575 5690. 

Voit myös tilata uutiskirjeemme tämän sivun lopussa olevalla kaavakkeella.

Mikä osaamiskeskus?

Osaamiskeskus neuvoo, auttaa ja sparraa yrityksiä, joilla on yhteiskunnallinen päämäärä. Sen tavoitteena on saada Suomeen syntymään uusia yhteiskunnallisia yrityksiä. Se myös auttaa jo olemassa olevia yhteiskunnallisia yrityksiä kasvamaan ja toimimaan vaikuttavammin. Se voi auttaa esimerkiksi sosiaalisten innovaatioiden saattamisessa käytäntöön. Osaamiskeskus tekee työtä, jotta yhteiskunnallinen yrittäminen juurtuisi kaikkien tuntemaksi ja myös houkuttelevaksi vaihtoehdoksi luoda työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen.

 

Keitä olemme?

Verkostoamme, joka on lokakuussa 2021 käärinyt hihansa ja aloittanut työnsä, kutsutaan hallintokielellä konsortioksi. Olemme joukko yhteiskunnallisen yrittämisen konkareita: yhteisöjä ja yrityksiä, jotka kokoamme voimamme ja tietomme osaamiskeskuksen käyttöön. Verkostoamme luotsaa Yhteiskunnallisten yritysten liitto Arvo ry, ja muut jäsenet ovat Diakonia-ammattikorkeakoulu OyKuntoutussäätiö srOsuustoimintakeskus Pellervo rySilta-valmennusyhdistys ry ja Vates-säätiö sr. Osaamiskeskusta rakennatte myös kaikki te, joiden kanssa teemme jatkossa työtä, ja te, joiden tarpeisiin yritämme parhaamme mukaan vastata.

Osaamiskeskuksen perustaminen perustuu hallitusohjelmaan ja yhteiskunnallisten yritysten strategiaan. Sen rahoitus tulee valtionavustuksena. Osaamiskeskuksen ohjauksesta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö.

 

Lisätietoa: 

Mikä on yhteiskunnallinen yritys (Arvoliitto)
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 7.10.2021: Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus aloittaa toimintansa
Yhteiskunnallisten yritysten strategia (Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2021:4)
Yhteiskunnalliset yritykset – miksi juuri nyt (TEMatiikkaa-blogi 22.3.2021)
Työkykyohjelma (TEM)

Pysy kuulolla!
Tilaa uutiskirje ja saa ajankohtaista tietoa Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksesta.

* Pakollinen kenttä