Tutustu yrityksiin


Yrityksillä on nykyään tärkeä rooli yhteiskunnan ongelmien ratkaisijoina, ja meille yhteiskunnallisille yrityksille se on kaikkein tärkein tehtävämme.

Olemme Suomen parhaita erityisryhmien tarpeiden asiantuntijoita. Luomme hyvää elämää esimerkiksi vanhuksille, vammaisille, lapsiperheille ja mielenterveyskuntoutujille. Rakennamme kestävää tulevaisuutta myös toimimalla ympäristön ja ennaltaehkäisevän hyvinvoinnin hyväksi.

Kun teemme taloudellisesti hyvää tulosta, käytämme voiton siihen, että voimme tuottaa entistä parempia palveluita yhä useammalle.

Yhteiskunnallisia yrityksiä ajaa halu rakentaa parempaa Suomea ja kaikille hyvää elämää. Siksi me olemme olemassa.

Näillä tarinoilla näytämme esimerkkejä siitä, mitä me teemme.

Suomi tarvitsee yhteiskunnallisia yrityksiä, jotka rakentavat vastuullisen liiketoiminnan keinoin parempaa Suomea ja jokaiselle hyvää elämää.

#ARVOYRITYS


Tarinoita yhteiskunnallisista yrityksistä

post image

Perhelomittaja mahdollistaa vanhempien lepohetken

KVPS:n perhelomituspalvelussa lomittaja tulee kotiin ja hoitaa kaikki lapset. Nelilapsisessa Suoahon perheessä äiti ja isä uskaltavat hengähtää, kun lapset ovat luotettavissa käsissä. Lapsille lomituspäivät tarkoittavat lettukestejä lomittajan kanssa.

post image

Etsivä vanhustyö antaa yksinäisyydelle kyytiä

Vuolle Setlementin etsivässä seniorityössä sopivia osallistumisen tapoja mietitään yhdessä ikääntyvän kanssa. Saara on löytänyt toiminnan kautta iloa taiteesta sekä uusia tuttavia.

post image

Lappeenrannassa säästetään vettä ja tunnetaan naapurit

Loasilla asuvan opiskelijan suihkussakäynti kuluttaa vähemmän vettä kuin opiskelija itse tietääkään. Loasilla asuminen on helpon ja edullisen lisäksi ympäristöystävällistä, hauskanpitoa unohtamatta.

post image

”Vamos-nuoret oli juuri sitä mitä tarvitsin”

Helsingin Diakonissalaitos auttaa ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään. Allu löysi Vamos-nuorista uutta potkua elämään. Nyt hän haaveilee työstä nuorten parissa.

post image

Kauppa, jossa jokainen ostos säästää ympäristöä

Järkevässä maailmassa jokaista esinettä käytetään mahdollisimman pitkään ja eikä jätettä kerry. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus järjestää vuosittain uuden kodin noin neljälle miljoonalle tavaralle, mikä säästää kiinteitä luonnonvaroja 50 miljoonaa kiloa vuodessa.

post image

Perhekumppani auttoi perheen jaloilleen

SOS-Lapsikylän perhekumppani tulee kotiin, ohjaa perheitä läpi palveluviidakon ja varmistaa, että saatu apu on toimivaa. Elisa Kettunen aloitti työnsä Suomen ensimmäisenä perhekumppanina Tradekan tuella.

post image

Unelmista totta – Kallen tarina

Autismisäätiön asiakas Kalle elää normaalia nuoren miehen elämää. Hän asuu omassa asunnossaan, käy töissä ja suunnittelee tulevaa. Nykytilanne ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, sillä Kallen lähtökohdat olivat keskimääräistä haastavammat.

post image

”Kun on oma koti, ei tarvitse olla koko ajan varpaillaan”

Y-Säätiö rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden muuten on vaikeaa löytää koti. ”Oma koti merkitsee sitä, ettei koko ajan tarvitse olla varpaillaan. On katto pään päällä ja rauhallista.”

post image

”Ilman Live Palveluita elämäni voisi olla erilaista”

Roosa opiskeli ammattiin erityistukea tarvitsevien nuorten ammattiopistossa. Invalidisäätiö ja Orton Pro kouluttaa, kuntouttaa ja auttaa työnhaussa joka vuosi noin tuhatta erityistukea tarvitsevaa.

post image

Ei kuukausien tyhjäkäyntiä vastaanottokeskuksessa

Viittakivi Oy:n vastaanottokeskuksessa lapset ovat päivähoidossa ja aikuisten osaamista ja työelämätaitoja vahvistetaan alusta lähtien. Tavoitteena on nopea kotiutuminen.

post image

Aspa-säätiön asukas Jani: ”Yksin en pärjäisi”

Jani, 30, pystyi lopettamaan juomisen ja asuu nyt itsenäisesti Aspa-säätiön asunnossa. Arki pysyy hallinnassa Aspan ammattilaisten ansiosta ja töihin herääminen tuntuu hyvältä.

post image

”Diakonialaitos Lahden tukiperhe pelasti meidät”

Yhteiskunnalliset yritykset täydentävät kunnan palveluita ja rientävät avuksi, kun hätä on suurin. ”En tiedä, missä olisin, jos en olisi saanut Eetulle tukiperhettä”, Teija Vilkman sanoo.

post image

”Äidin ei tarvinnut kuolla yksin”

Jyränkölän Setlementti on kehittänyt palkitun saattohoidon mallin. Vapaaehtoiset olivat saattamassa myös Merja Matilaisen äitiä. ”Olen varma, että äiti sai heistä turvaa.”

post image

Hoas: Kohtuuhintaisia koteja opiskelijoille

”Markkinahintaisella vuokralla joutuisin tekemään paljon töitä enkä voisi keskittyä opiskeluun. Onneksi on Hoas. Vuokrani on vain 200 euroa kuussa”, sanoo Joel Muujärvi.

post image

”Kodissani on mukava vanheta”

Setlementtiasunnot taistelee yksinäisyyttä vastaan. Sen rakentamissa taloissa on oma työntekijä huolehtimassa asukkaiden viihtymisestä. Samalla säästyy merkittävästi yhteiskunnan rahoja.

post image

Rinnekoti: Hyvää arkea vammaisille ihmisille

Vappu Hurme, 57, asuu Rinnekodin asumispalveluissa. ”Kun muutin tänne, opin laittamaan ruuat itse.” Rinnekodin periaatteena onkin, että asukkaat saavat päättää omasta elämästään.