”Ilman Live Palveluita elämäni voisi olla erilaista”

”Ilman Live Palveluita elämäni voisi olla erilaista”

orton_article

”Minä olen töissä Keski-Espoon uimahallissa. Tarkastan roskiksia ja tarvittaessa tyhjennän niitä. Teen saunakierroksia, suihkutan lattioita ja iltavuorossa huolehdin myös viereisen koulun luokista. Asiakkaat sanovat minua siivoojaksi, oikeasti olen toimitilahoitaja.

Välillä olen myös keittiön puolen tiskipisteellä, astioiden palautuksessa tai laittamassa puhtaita paikoilleen.

”Elämä voisi olla erilaista, jos en olisi saanut Live Palveluiden apua. Työhönvalmentaja kertoi miten taitava olen. Siitä tuli hyvä mieli ja itseluottamus parani.”

Elämä voisi olla erilaista, jos en olisi saanut työn haussa Live Palveluiden apua. Opiskelin Ammattiopisto Livessä, kun opettaja kysyi haluaisinko työhönvalmentajan. Se kuulosti hyödylliseltä, koska olen vähän ujo.

Live Palveluiden työhönvalmentaja alkoi auttaa minua ja muutamia muita luokkakavereita. Hän kertoi miten taitava ja oma-aloitteinen olen. Siitä tuli hyvä mieli ja itseluottamus parani. Työhakemukset tein kyllä itse.

Pääsin tänne uimahalliin Sodexholle työhönoppimisjaksolle, kaksikin kertaa. Viime vuonna menin kesätöihin Linnanmäelle. Pyyhin siellä pöytiä ja tyhjensin roskiksia. Kesken kesän esimies Leena soitti uimahallilta ja pyysi minut tänne Sodexholle. Ei sellaisesta voinut kieltäytyä.

Ajan tänne omalla autolla usein suoraan tallilta. Minulla on kolme ponia ja hevoset ovat minun koko elämä.
Nautin työnteosta. Tulen toimeen ihmisten kanssa ja tykkään jutella. Palkkaa saan 10,20 euroa tunnilta. Työsopimuksessa lukee 20 viikkotuntia, mutta yleensä niitä on paljon enemmän. Olen kuullut, että loppuvuodesta minut vakinaistetaan. Kaikki on nyt hyvin. Elämä hymyilee.”

Roosa Kupari

Näin me ajattelemme

Invalidisäätiön asiakkuusjohtaja Leena Hallamaa:

 

”Invalidisäätiö perustettiin 1940 talvisodan jälkeen huolehtimaan sodassa vammautuneiden hoidosta, kuntoutuksesta ja koulutuksesta. Nykyään koulutamme ammattiin erityistukea tarvitsevia nuoria ja kuntoutamme ja autamme vaikeassa työllisyysasemassa olevia ihmisiä löytämään töitä.

Jos Invalidisäätiötä ei olisi, satoja suomalaisia vuosittain olisi vaarassa jäädä syrjään yhteiskunnassa. Meidän avullamme moni sellainen, joka muuten olisi voinut jäädä pysyvästi työelämän ulkopuolelle, tulee osaksi yhteiskuntaa ja saa mielekästä sisältöä elämäänsä.

Ammattiopisto Livessä opiskelee vuosittain noin tuhat tukea tarvitsevaa nuorta. He tarvitsevat opiskeluun tukea esimerkiksi oppimisen vaikeuksien tai sosiaalisten, terveydellisten tai psyykkisten ongelmien takia. Meidän mielestämme nämä haasteet eivät saa estää nuorten pärjäämistä vaan kaikilla nuorilla pitää olla yhdenvertaiset mahdollisuudet hyvään arkeen ja työhön.

Samalla periaatteella toimii myös valmennus- ja asiantuntijatalomme Live Palvelut. Sen tarjoama työhönvalmennus voi toimia siltana työelämään esimerkiksi henkilöille, joilla on takanaan pitkä työttömyysjakso tai hankaluuksia työllistyä. Valmennuksen tavoitteena on myös auttaa opiskelijoita saattamaan opintonsa loppuun ja työllistymään. Tässä tärkeitä ovat työhönvalmentajat, jotka tukevat, kannustavat ja ohjaavat kohti työelämää. Osalle asiakkaistamme jatkopolku löytyy opiskelujen parista.

Pystymme auttamaan asiakkaitamme siksi, että niin opiskelussa kuin Live Palveluiden toiminnassakin räätälöimme jokaiselle yksilöllisen suunnitelman, jossa keskitytään itse kunkin vahvuuksiin. Esimerkiksi viime vuonna Ammattiopisto Liven työhönvalmennuksen asiakkaista 35 % työllistyi valmennuksen jälkeen. Studio Pro valmennuskeskuksen valmennettavista 54 % on siirtynyt työelämään tai koulutuksen pariin.

Meidän työmme ansiosta yhteiskunta saavuttaa suuria säästöjä. Meillä on Suomessa hurja joukko syrjäytymisuhassa olevia nuoria tai kertaalleen työelämästä tipahtaneita, jotka tarvitsevat tukea siihen, että pääsevät takaisin työelämään. Heihin käytetty raha tulee moninkertaisena takaisin.”

Lue tarinoita myös muista yhteiskunnallisista yrityksistä

Suomi tarvitsee yhteiskunnallisia yrityksiä, jotka rakentavat vastuullisen liiketoiminnan keinoin parempaa Suomea ja jokaiselle hyvää elämää. #Arvoyritys

Lue tarinoita myös muista yhteiskunnallisista yrityksistä

#ARVOYRITYS