Hoas: Kohtuuhintaisia koteja opiskelijoille

Hoas: Kohtuuhintaisia koteja opiskelijoille

jyrankola_article

”Opiskelen Laurea-ammattikorkeakoulussa turvallisuusalaa. Koulutusohjelma on Suomen ainoa ja haaveilin pitkään sinne pääsystä. Ehdin työskennellä kahdeksan vuotta turvallisuusalalla ja asua pääkaupunkiseudulla, eli tiedän mitä se maksaa. Kaksiot 1 200 euroa, yksiöt 900 euroa.

Jos minun nyt opiskelijana pitäisi maksaa asumisesta sellaisia summia, olisi pakko ottaa lainaa ja olla koko ajan töissä. En valmistuisi varmaan ikinä.

Onneksi on Hoas, Suomen suurin opiskelija-asuntosäätiö. Heti opiskelupaikan saatuani laitoin sinne hakemuksen ja toivoin kävelymatkan päässä koululta mahdollisimman halpaa kotia. Sain Espoon Lintukorvesta neljän hengen solusta 12 neliön huoneen. Vuokra on 200 euroa. Onhan se älyttömän edullinen. Hintaan kuuluvat myös sähkö, vesi ja netti.

”Jos minun opiskelijana pitäisi maksaa normaaleja vuokria, olisi pakko ottaa lainaa ja olla koko ajan töissä.”

Koti Hoasilla on enemmän kuin pelkkä katto pään päällä ja avain renksussa. Se on yhteisö. Meillä oli heti syksyllä pannukakkubileet, jossa tutustuin eri kouluissa opiskeleviin naapureihin.

Meillä on oma kuntosali, pesutupa ja lenkkisaunat. Kerran viikossa on leffailta, kesällä grillaamme pihalla. Talvella innostuin järjestämään telttaretken Nuuksioon. Yövyimme puolijoukkueteltassa, harjoittelimme tekemään tulta ilman tulitukkuja ja loimutimme kalaa. Se osui kaikkein kiireisimpään opiskelujaksoon, mutta viikonlopun jälkeen oli todella virkistynyt olo. Tuntui mukavalta kun osallistujat hehkuttivat survival-kokemusta.

Hoasilta voi saada oman kämpän, yksiön tai kaksionkin. Saa nähdä sellaista haenko myöhemmin, kämppistenkin seurassa on puolensa. Iranilainen farmasian tohtori muutti meiltä juuri työn perässä Turkuun, mutta pidämme varmasti yhteyttä.”

Joel Muujärvi
Opiskelija ja Hoasin asukas

Näin me ajattelemme

Riitta Pulkka, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin asiakkuusjohtaja:

 

”Hoas helpottaa pääkaupunkiseudun opiskelijoiden asuntotilannetta rakennuttamalla ja vuokraamalla edullisia asuntoja. Me tarjoamme kodin yli 18 000 opiskelijalle. Vuokratasomme on 30 % alueen keskimääräisiä vuokria alhaisempi. Mukava, helppo ja edullinen asuminen tukee sitä, että opiskelija voi keskittyä täysipainoisesti opiskelemiseen ja arki on sujuvaa.

Koti Hoasilla on enemmän kuin väliaikainen kämppä. Yhteisöllinen asuminen jaetussa asunnossa on edullisin tapa asua. Samalla kodin lisäksi voi löytyä myös kavereita, kuten Joelinkin tarina kertoo.

Myös opiskelijatalojen vilkas asukastoiminta tarjoaa mahdollisuuksia tutustua muihin opiskelijoihin. Talojen asukastoimikunnat saavat Hoasilta joka vuosi määrärahaa toimintaansa – mutta rahaa tärkeämpää toiminnassa taitavat kuitenkin olla loistavat ideat ja hieno yhteishenki. Sitä on ihana seurata.”

Lue tarinoita myös muista yhteiskunnallisista yrityksistä

Suomi tarvitsee yhteiskunnallisia yrityksiä, jotka rakentavat vastuullisen liiketoiminnan avulla parempaa Suomea ja jokaiselle hyvää elämää. #Arvoyritys

Lue tarinoita myös muista yhteiskunnallisista yrityksistä

#ARVOYRITYS